jueves, 17 de noviembre de 2011

on em puc adreçar?

Quan una dona maltractada es decideix assumir el fet i vol una solució pot adrçar-se a:
  • Servei d'atenció telefónica 24h: 900 900 120, aquest telefon es coordinat per l'Institut Català de la Dona.
  • Llocs on es pot tramitar les denúnicies: en Tarragona als Mossos d'Esquadra (088/977635300), Policia Local (977240345), Guàrdia Civil (062) les 24h del dia i la Policia Nacional (091).
          - Jutjat d'instrucció núm. 6 o a qualsevol jutjat de guàrdia.
          - Prefectura Superior de Policia. Comissaria de la Dona.
          - Direcció General de Seguretat Ciutadana. Policia-Mossos d'Esquadra.
  • Informació a Internet: amb diferents webs com www.gencat.cat/icdones, www.mtas.es/mujer/, www.guardiacivil.org/mujer/
  • Oficina d'informació i atenció a la víctima: ICD, oficina d'atenció a la víctima, EMUME (especialistas Mujer-Menor) Guardia civil, associació ADHARA contra la violència familiar, emergències generals, SIAD(Servei d'atenció a la Victima), serveis socials, qualsevol centre sanitari de la xarxa sanitària pública, qualsevol centre de Serveis Socials d'Atenció Primària.

Hi ha diferents llibres d'autoajuda per a les dones que pateixen violència de gènere que es poden trobar a qualsevol Biblioteca Pública. Un llibre que m'ha cridat molt l'atenció pel títol és: Íbamos a ser reinas: mentiras y complicidades que sustentan la violencia contra las mujeres/ Nuria Varela, Barcelona: Ediciones B, 2001.


Ara us toca a vosaltres, sabeu algun llibre, article de revista, pel·lícula, dossier de premsa, estudis... que puguin fer crèixer el meu coneixement per a fer el meu treball individual?

1 comentario:

  1. Hola Sílvia!
    Primer de tot felicitats per el bloc i ànims per seguir endavant.
    He trobar un llibre sobre violència de gènere que pot ser molt interessant, jo no l'he llegit però segons el que he trobat crec que pot estar molt bé. Et deixo el resum.

    "Íbamos a ser reinas". Núria Varela
    Íbamos a ser reinas propone un recorrido por todos los recovecos del alma y de la razón para desentrañar por qué se tortura a las mujeres en sus propias casas; cómo lo soportan ellas; qué mecanismos sociales, educativos, legales y religiosos actúan como cómplices eficaces para que la sociedad no se decida a terminar con una ideología que cada año asesina a decenas de mujeres en España, a miles de mujeres en todo el mundo. La violencia contra las mujeres es una pandemia que llega al siglo XXI con la misma fuerza con la que ha recorrido toda la historia de la humanidad.

    Este libro está tejido sobre las conversaciones mantenidas con mujeres que vivían en casas de acogida, en pisos tutelados o que ya estaban intentando rehacer sus vidas tras haber pasado unos meses en ellos. Íbamos a ser reinas presenta a mujeres muy valientes que han decidido romper el silencio y la indefensión que han rodeado sus vidas y certificar que los agresores no son locos ni enfermos y que ni la edad ni la pobreza ni el alcohol son motivos de los malos tratos y las agresiones ni los justifican. El único factor de riesgo es ser mujer.

    "Por el derecho a una vida digna de todas las mujeres, es necesario romper con las mentiras y complicidades que sustentan la violencia de género. Ni reinas de la casa, ni reinas del hogar, ni reinas de corazones ajenos. No es posible calificar un Estado como democrático si buena parte de sus ciudadanas no tiene libertad, no están protegidas eficazmente por las fuerzas de seguridad y no tienen defensa jurídica garantizada".

    ResponderEliminar